Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Trebinje smatra neopravdanom odluku da se grad zaduži sa 3.480.000 KM, jer na taj način tone u još dublju krizu, a građani se dovode u bezizlaznu situaciju.

luka petrovic snsd trebinje

"Sve ono na šta je trebinjski SNSD upozoravao, nažalost, obistiniće se ovih dana, jer gradska administracija se odlučuje da zaduži lokalnu zajednicu više nego što je to učinjeno za prethodnih osam godina", rekao je Srni član Gradskog odbora SNSD Trebinje Luka Petrović.

Napominjući da nema riječi opravdanja za toliki iznos kreditnog zaduženja sa fiksnom kamatom od sedam procenata, Petrović je naglasio da se sada može samo očekivati da stanje bude gore nego što je ikada bilo.

"Pozivam ekonomskog stručnjaka Mladena Ivanića da pomogne svom drugu /gradonačelniku Slavku Vučureviću/, da riješe situaciju da se grad ne zadužuje i ne tone dublje nego što je prethodnih deset mjeseci", naglasio je Petrović, koji je i odbornik u Skupštini grada Trebinje.

Osvrćući se na stavke iz kreditnog zaduženja, Petrović je istakao da je vidljivo da se planiraju uraditi "nekakve fontane, trotoari, biciklističke staze i ulice do nekih privatnih kuća".

"Vjerovatno se time žele otvoriti neka nova radna mjesta, ali ne znam samo kako i na koji način", dodao je Petrović, zamjerajući gradskoj vlasti što niko nije sazvao sjednicu Komisije za budžet koja bi razmotrila visinu zaduženja i njenu opravdanost.

SNSD Trebinje pozvao je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo finansija i revizora javnog sektora Republike Srpske da izvrše kontrolu "rada i znanja gradske adiministracije da građani Trebinja ne bi zapali u bezizlanu situaciju zbog trenutnog stanja".

Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju naći će se na dnevnom redu sjednice Skupštine grada Trebinja, koja je zakazana za 1. oktobar.