Gradonačelnik Trebinja primio je danas najbolje učenike srednjih škola, Marka Kujundžića – učenika Srednje tehničke škole, Tanju Radanović – učenicu Srednje ekonomske škole i roditelja Sare Pavlović - najbolje učenice u Gimnaziji “Jovan Dučić”.

prijem najbolji ucenici

Prijem je organizovan u Gradskoj upravi, a učenicima su ovom prilikom uručeni simbolični pokloni.

Nakon prijema, gradonačelnik Trebinja izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost uspješnim učenicima, te im poželio dalji uspijeh tokom studija. Vučuervić je ovom prilikom rekao da će ovi učenici i svi budući najbolji učenici srednjih škola primati stipendiju odmah po upisu na prvu godinu studija. Tako će najbolji učenici biti u vidnoj prednosti jer će im Grad dodijeliti stipendiju na početku studija, a ne kako je slučaj u ranijoj praksi, nakon uspješno završene prve godine. Vučurević je danas takođe rekao da će stipendija iznositi 100 km mjesečno i biće isplaćena u tri rate.

Najbolji učenici srednjih škola zahvalili su se gradonačelniku na pažnji, ističući da je današnji prijem i stipendija koju su dobili, velika motivacija za dalji rad, uspjeh i napredak. Učenici su izrazili nadu da će im buduće studije osigurati zaposlenje u Trebinju i povratak u svoj grad.