U Trebinju su juče verbalno, uz fizičku prijetnju, napadnuti aktivisti Alternativnog kluba Trebinje, i to od strane gradonačelnika tog grada Slavka Vučurevića, koji nije htio da im da odobrenje za izgradnju spomen-obilježja Srđanu Aleksiću, tvrdi se u saopštenju Alternativnog kluba Trebinje.

slavko vucurevic na konferenciji

Ta nevladina organizacija je, uz pomoć, kako se navodi, dobrih ljudi ugovorila radove na postavljanju spomen-obilježja, ali je Slavko Vučurević „juče to sve stornirao, uz verbalne prijetnje alternativcima“.

''Pozivamo u pomoć sve one koji cijene lik i djelo Srđana Aleksica da izvrše pritisak na trebinjskog gradonačelnika, kako bi smo polovinom oktobra u tom gradu imali prvo spomen-obilježje Srđanu Aleksiću'' - navodi se u saopštenju.

Traže od Vučurevića da se „primiri i da shvati da više ne mogu i neće da čekaju“ postavljanje tog obilježja, te da im za to ustupi traženi prostor u Gradskom parku Trebinje.

''Alternativni klub neće ulaziti u pozadinu ovakvog ponašanja prvog čovjeka Trebinja...'', stoji, između ostalog, u saopšenju i dodaje se da građani Trebinja moraju da preispitaju sebe da li je Trebinju neophodnije spomen-obilježje Srđanu Aleksicu „ili gradonačelnik koji to osporava“.

Navode i da će istrajati u svom humanom cilju i još jednom apelovati na sve one koji cijene lik i dijelo Srđana Aleksića da im pomognu u borbi protiv „bahatog i neciviliziranog Slavka Vučurevića“.