Košarkaški klubovi Leotar, Građanski, Čapljina i Brotnjo, koji bi trebalo ove sezone da igraju u košarkaškoj Ligi BiH još nisu uplatili prvi dio kotizacije od 4.000 koji je obavezan da bi nastupili u ovom takmičenju. Zato im prijeti izbacivanje iz Lige.

leotar kosarka premijer liga

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdio generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović.

- Iako smo produžili rok pet dana da se klubovi prijave i uplate kotizaciju, ništa se nije promijenilo. Upravni odbor KS BiH donio je odluku da se mora uplatiti 4.000 maraka na ime prvog dijela kotizacije, ali Čapljina, Leotar, Brotnjo i Građanski to još nisu uradili. Poslaću članovima Upravnog odbora dopis i oni će donijeti odluku da li će ovi klubovi moći da igraju ili ne, odnosno ko će ih zamijeniti ako odustanu od takmičenja - izjavio je generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović.

Već sada ima klubova koji bi bili spremni da popune upražnjena mjesta, a među njima su banjalučki OKK Borac, bilećki Heo, tuzlanska OKK Sloboda, kao i Student iz Mostara.

- Ne želim da komentarišem koji bi klub mogao da zamijeni neku ekipu koja bi eventualno odustala i tu odluku donijeće članovi Upravnog odbora. Situacija je izuzetno teška i isključivi krivci za nju su direktori klubova koji se nisu na vrijeme izjasnili i uvijek traže prolongiranje termina - dodao je Mahmutović.

Sportski direktor Leotara Miodrag Šakotić najavio je da će njegov klub iduće sezone igrati u Ligi BiH.

- Igraćemo u Ligi BiH, to je sigurno. Račun nam je bio blokiran pa nismo bili u mogućnosti da platimo. Do srijede, najkasnije četvrtka uplatićemo kotizaciju - izjavio je Šakotić.