Nevladina organizacija "Složno u nevolji" iz Niša nastavlja sa svojim planovima i težnjom da sa svojim radom i aktivnostima pronađe sredstva i omogući djeci bez roditeljskog staranja sa prostora Kosova i Metohije ljetovanje u Igalu.

humanitarna likovna kolonija herceg novi

Tako je bilo i ovog ljeta. Dvije grupe mališana, njih oko 120, u avgustu je boravilo na moru u Herceg Novom. Da bi se prikupila sredstva za narednu sličnu akciju Dragan Blagojević iz Niša sa svojim saradnicima svakog septembra već sedam godina u Herceg Novom, u hotelu „Metalurg“, organizuje likovnu koloniju pod nazivom „Moje Sunce“. Kolonija je počela sa radom okupljanjem 21. septembra kada je održano zajedničko druženje sa kolegama sa tek završene kolonije u Šušnju kod Bara. Bila je to prilka i za dogovore i planove za nove kako likovne, tako i humanitarne akcije.

„Već na početku mogu da se pohvalim. Počinje tradicionala sedma likovna kolonija ’Moje sunce’ u Igalu. Do sada smo uspjeli sakupiti jedan zavidan broj umjetnika koji još pristižu u Igalo. Podsjećam da je na ovim kolonijama do sada radilo preko 250 umjetnika, a ove godine, od 21. do 30. septembra, kada će biti i otvorena izložba radova, učestvovaće nekih 15 slikara“, rekao Dragan Blagojević za TrebinjeLive.

U Igalo su stigli Mihailo Gligorić-Gliša iz Šapca i Zoran Slovajac iz Banjaluke koji su upravo završili učešće na koloniji koja je radila u Šušnju kod Bara, a očekuje se dolazak Filipa Jankovića iz Podgorice, Pavla Popovića iz Čačka, Ljuba i Maje Brajović iz Podgorice, Milana Jovovića iz Bijelog Polja, Đura Lubarda iz Kanade-Herceg Novi, te Draga Vučića iz Trebinja i Milutina Dedića iz Beograda.

Prema riječima Blagojevića, posebnu zahvalnost duguju Voju Staniću koji već dvije godine pomaže rad Kolonije, a od prije nekoliko dana pomoć je stigla i od Vlada Veličkovića.

U Igalu, na početku rada kolonije „Moje Sunce“, bila je prisutna i Snežana Krajetinac iz Trstenika, organizator tek završene kolonije u Šušnju kod Bara. Ona kaže da joj je drago što je prisutna na koloniji koja za cilj ima prikupljanje pomoći djeci Kosova i Metohije. „Nekoliko naših slika sa kolonije iz Šušnja, iako autori nisu u Igalu, pokloniće svoje radove i na taj način dati svoj doprinos akciji koju već godina uspješno vodi Dragan Blagojević“, istakla je Krajetinac.