Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević izjavio je da delegacija grada nije otputovala u Zujevo /Rusija/, jer su vraćeni sa aerodroma u Tivtu zbog proceduralne greške administracije tamošnje opštine.

slavko vucurevic u izjavi za medije

Vučurević je rekao Srni da je grad Trebinje od Zujeva dobio poziv da prisustvuje slavi ujedinjenja dva grada Orahovo-Zujevo, te da su poslali pismo sa kojim je delegacija grada trebalo da doputuje do Moskve, gdje bi ih čekali drugi dokumenti sa kojima bi stigli na odredište.

Vučurević kaže da im je rečeno da je to pismo trebalo da bude ovjereno od Ministarstva spoljnih poslova u Rusiji, ali da oni nisu stigli, te da su na to upozorili organe u Moskvi, ne sluteći da će na aerodromu u Tivtu biti problema.

"Kada smo došli na aerodrom u Tivtu, službenik nam je objasnio da to pismo nije potpuno i da nas dalje ne mogu pustiti. Mi smo njihovu odluku ispoštovali i sa aerodroma se vratili u Trebinje", kaže Vučurević.

U delegaciji su, osim Vučurevića, bili i njegov zamjenik Neđo Ćebedžija i predsjednik gradske Skupštine Slobodan Prtilo.