Gradonačelnik Slavko Vučurević predložiće na 10. redovnoj sjednici Skupštine grada Trebinja Prijedlog odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju grada.

gradska administracija trebinje

Ovu informaciju danas je objavio zvanični sajt gradske uprave, a prijedlog će se razmatrati 1. oktobra.

Kako smo ranije pisali, ako se prijedlog usvoji, dio novčanih sredstava biće usmjeren ka dovršetku radova na novoj autobuskoj stanici, a ostatak za pokrivanje budžetskog deficita koji je, prema riječima gradonačelnika, stvorila prethodna vlast na čelu sa Dobroslavom Ćukom i SNSD-om. Kredit će služiti i za određena infrastrukturna ulaganja, poput rekonstrukcije Doma kulture.

Prema ranijim saznanjima, namjera tročlane delegacije Grada Trebinja, već sada neuspjelog putovanja u ruski grad Zujevo, bila je i ponuda Rusima određenih nekretnina koje su u vlasništvu Grada, a na spisku za prodaju. Pošto nisu stiglu u Rusiju kredit je neizbježan, kaže za TrebinjeLive izvor blizak gradskoj administraciji. Isti napominje da je i aktuelna vlast napravila određena dugovanja, te da su se računi prema pojedinim privrednim subjektima 'popeli' i na nekoliko hiljada maraka.

Građani ističu da zaduženje neće riješiti aktuelne probleme, te da će ono djelovati kratkoročno, odnosno, dok na naplatu ne stignu ista sredstva uvećana za kamate. S druge strane ima i onih koji optužuju prethodnu vlast za dubiozu u gradskoj kasi te od gradonačelnika traže dugonajavljivano procesuiranje odgovornih.