Odjeljenje za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela MUP-a Republike Srpske podnijelo je Tužilaštvu BiH Dopunu izvještaja o izvršenju krivičnog djela i finansijskoj istrazi protiv lica čiji su inicijali T.Z. iz Trebinja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pranje novca, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

oduzeta vozila trebinje

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Zoranu Tubiću, koji se sumnjiči da je tokom prošle i ove godine raspolagao novcem koji je pribavio izvršenjem krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga.

Tubić je tim novcem kupio šest vozila, različite marke i modela u ukupnoj vrijednosti od 115.000 KM, upotrijebivši ga na taj način u poslovanju renta kuće "Primera" Sarajevo, a sve sa ciljem prikrivanja stvarnog porijekla novca, čime je ugrozio ekonomski prostor BiH.

Na osnovu rentiranja kupljenih vozila u vremenu od 15. juna prošle do 10. aprila ove godine, Tubić je ostvario nezakonit prihod u, za sada, utvrđenom iznosu od 50.050 KM.

MUP Republike Srpske je 12. aprila, u okviru akcije kodnog naziva "Šetač", dostavio Tužilaštvu BiH Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu u predmetu "Zoran Tubić i drugi" zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga.

Tom prilikom Tubić je uhapšen i određena mu je mjera pritvora, gdje se i danas nalazi.

Na osnovu finansijskog izvještaja Odjeljenja za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela MUP-a Republike Srpske, a po naredbi Suda BiH, pripadnici MUP-a Srpske su početkom ovog mjeseca Tubiću privremeno oduzeli šest vozila čija je vrijednost više od 130.000,00 KM, koja su deponovana u Sudu BiH.

Izvještajem o finansijskoj istrazi utvrđena je nesrazmjera između zakonskih prihoda Zorana Tubića sa jedne i rashoda i ostvarene imovine sa druge strane u ukupnom iznosu od preko 125.000,00 KM.