Na jubilarnom 10. internacionalnom karate kupu „Banja Luka 2013“ učešće je uzelo 550 takmičara – karatista i sportskih radnika iz 24 kluba sa prostora cijele Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Rumunije i Njemačke.

karatisti hercegovca najbolji na prvenstvu republike srpske u karate u doboju

Najuspješniji klub na takmičenju u subotu 21. septembra bio je K.K. Hercegovac iz Bileće, koji je ujedno bio i najmasovniji klub.

Najbolji takmičar bio je Marko Majstorović (K.K. „16-a“ Banja Luka) koji je osvojio četiri medelje (dvije zlatne i dvije bronzane u katama i borbama).

Najbolja takmičarka na turniru je bila Jelena Kozjak (K.K. Hercegovac Bileća) koja je osvojila pet medalja (tri zlatne i dvije srebrne u katama i borbama).

U seniorskoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji učestvovalo je 22 takmičara. Prvo mjesto osvojio je Mijić Milorad (Šotokan karate savez Srbije), drugo mjesto osvojio je Rapti Kemal (Šotokan karate savez Srbije) i treće mjesto Preradović Duško (Ipon Prnjavor) koji su osvojili i novčane nagrade.

Program turnira je upotpunio četveromeč nacija. Učestvovale su reprezentacije Srbije, FBiH, Rumunije i Republike Srpske.

Jedan od zvanica je bio i gospodin Ratko Petković iz Australije (Melburn) koji je pomogao reprezentaciji Republike Srpske da učestvuje na prvenstvu svijeta koje je održano u Australije ove godine.