Dušan Golo pobjednik je biciklističke trke „Trebinje 2013“ u muškoj konkurenciji, dok je Duška Rajić bila najbolja u ženskoj.

biciklisticka trka trebinje 2013

Drugo mjesto kod muškaraca osvojio je Dražen Milojević, a kod djevojaka Nikolina Ambulija. Treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Milošu Bodirogi, a u ženskoj Lani Parežanin.

U trci, koja je organizovana povodom Međunarodnog dana bez automobila, učestvovalo je pedesetak takmičara i još toliko rekreativaca. U izjavi za TrebinjeLive, Dušan Golo kaže da već deset godina vozi biciklo rekreativo i da mu je ovo prva trka. „Stazu od 11 kilometara prešao sam za 22 minuta i 23 sekunde“, dodaje Golo.

Prema riječima organizatora trke, mr Aleksandra Vukanovića-predsjednika NVO za održivi razvoj i ekologiju „CORIE“, trka je prošla u najboljem mogućem redu, a cilj je, pored takmičarskog, bio i mladim ljudima skrenuti pažnju na zaštitu životne sredine. On dodaje da imaju u planu da trka postane tradicionalna.

Na kraju programa najboljim su dodjeljene medalje i zahvalnice.

Podsjećamo da je trka krenula iz Njegoševe ulice kod Gradske biblioteke, zatim ulicom Vojvode Stepe Stepanović, obilaznicom, pa dalje Obalom Luke Vukalovića i Obalom Mića Ljubibratića, te ulicom Miloša Šarabe do male brane, zatim preko mosta kroz naselje Goricu pored separacije-kamenoloma, magistralnim putem kod naselja Banjevci te Nikšićkim putem prema Centru grada, ulicom Kralja Petra Prvog Oslobodioca i Vojvode Stepe Stepanovića do ciljda, odnosno starta.