U Trebinju održan seminar tehnologa Republike Srpske

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 21. 09. 2013. - 16:24h

Udruženje tehnologa Republike Srpske danas je u Trebinju organizovalo seminar o temi „Savremeni izazovi u proizvodnji hrane“ na kojem je učestvovalo tridesetak tehnologa iz Hercegovine i Banjaluke.

seminar tehnologa rs u trebinju

Član Udruženja Bojana Sukara rekla je da su na seminaru predstavljene aktuelnosti iz oblasti proizvodnje i tehnologije hrane, kao što su internacionalni standardi za hranu, inovacije u prehrambenoj industriji, te korištenje veb portala u savremenoj tehnologiji.

„Učesnici skupa upoznati su o značaju i stepenu usklađenosti legislative u BiH sa pravnom tekovinom EU, kao i o aktivnostima USAID/Sida farma projekta o jačanju institucionalnog okvira i kapaciteta poljoprivrednog sektora u BiH, radi jačanja konkurentnosti, kvaliteta proizvodnje i približavanja EU stanardima“, dodala je Sukareva.

Ona ističe da je seminar organizovan kao vid edukacije i upoznavanja tehnologa i drugih zainteresovanih lica sa područja Hercegovine o savremenim izazovima u proizvodnji hrane i globalnim problemima bezbjednosti i kvaliteta prehrambenih proizvoda.

Učesnicima trodnevnog skupa, osim stručnog usavršavanja, organizovan je obilazak najpoznatijih kulturnih, vjerskih, industrijskih, gastroloških i enoloških destinacija u Trebinju i okolini.

Udruženje je osnovano 2010. godine u Banjaluci.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja