Juče, 19. septembra 2013. godine, navršilo se tri godine od tragične pogibije člana Speleološkog društva "Zelena brda" Trebinje, Miroslava Đokića- Đoleta.

spomen ploca miroslavu djokicu

Njegovom pogibijom SD "Zelena brda" ostalo je bez veoma važnog člana koji je ne samo na domaćem, nego i na međunarodnom planu dao značajan doprinos u razvoju speleologije i istraživanju našeg pozemlja. "Mi koji smo ga poznavali imali smo istinskog prijatelja. Tako je jedan novi rod pećinskih insekata u njegovu čast nazvan njegovim imenom 'Nauticiella đokici'", navode u ovom društvu.

Tim povodom na Studencu (naselje Police), na stijenama koje koriste speleolozi i planinari za uvježbavanje svojih vještina, članovi društva su postavili spomen ploču sa njegovim imenom.

Ovim povodom  spomen ploču je obišla njegova porodica i prijatalji ne samo iz Trebinja, nego i iz Engleske i Mađarske. Od danas, ovo vježbalište na kojem je Đole prenosio svoje bogato znanje iz spleologije na mlađe generacije,  nosiće njegovo ime tj. "Vježbalište Miroslava Đokića - Đoleta", navode u SD "Zelena brda".