Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sinoć je na večeri koja je organizovana u restoranu "Klarisa" objavio predsjedniku UEFA-e Mišelu Platiniju da će se i Hrvatska kandidovati za domaćinstvo jedne od skupina prvenstva Euro 2020. godine.suker platini

Svečana je večera održana unutar starogradskih zidina odnosno povijesne jezgre Dubrovnika, a Šuker je Platinija iznenadio i najavom skore izgradnje nacionalnog fudbalskog stadiona koji bi trebao biti završen do početka EUR-a. Tako bi i nacionalna fudbalska reprezentacija Hrvatske trebala dobiti svoj, odnosno stadion na kojem bi igrala samo reprezentaciaja- jednako kao što npr. Engleska igra samo na Vembliju. Ta je najava i veliko iznenađenje za cijelu hrvatsku javnost koja već danima spekuliše o odustajanju od kandidature, a zbog aktuelne ekonomske krize odustalo se i od same ideje izgradnje stadiona za kojeg je u Zagrebu na lokalitetu Kajzerica već kupljena zemljišna parcela, a prema projektu iz 2010. godine vrijednost izgradnje stadiona i pratećih objekata procijenjena je na 122 miliona evra.

Inače, fudbalska reprezentacija Hrvatske trenutno igra na neuglednom i još uvijek ni nakon 17 godina završenom stadionu Dinama u Maksimiru. Stadion Hajduka na Poljudu je završen još 1979. godine za Mediteranske igre ali reprezentacija na njemu vrlo rijetko igra jer su "opterećeni prokletstvom" odnosno praznovjerjem da je to stadion na kojem "nemaju sreće" što se dijelom pokazalo i u praksi kada su izgubili ili izvukli samo neriješeni rezultat i protiv protivnika koji su znatno slabiji od njih.