Predsjednik UEFA-e Mišel Platini stigao je u Dubrovnik gdje učestvuje na kongresu Evropske fudbalske federacije UEFA.

Suker i Platini u Cilipima

Slavnog bivšeg fudbalera i fudbalskog čelnika lično je na aerodromu u Čilipima dočekao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker kao i mnogi funkcioneri UEFA-e.

Valja podsjetiti kako je dolazak Platinia drugi njegov posjet Hrvatskoj u manje od godinu dana jer je prošle godine prvi čovjek UEFA-e gostovao na svečanoj akademiji u povodu 100 godišnjice HNS. Na skup je danas stigao i Dejan Savićević, a očekuju se i dolasci čelnika nacionalnih fudbalskih saveza regije i cijele Evrope pa i mnogi predstavnici FIFA-e.

Inače, na kongresu UEFA-e, u dubrovačkom hotelu "Dubrovnik Palace", raspravlja se o strateškim pitanjima fudbala na starom kontinentu, a dodjela domaćinstva kongresa Hrvatskoj tumači se i kao veliko priznanje jer se takvi skupovi održavaju svake druge godine i red potencijalnih domaćina je vrlo veliki. Uz Platinija na kongresu učestvuju i članovi Izvršnog odbora UEFA-e, te svi najznačajniji predstavnici evropske fudbalske asocijacije.

Nije tajna da Platini najozbiljnije razmišlja o kandidaturi za predsjednika FIFA-e nakon isteka još jednog mandata Sepa Blatera na čelu svjetske fudbalske asocijacije. Mnogi očekuju kako bi Platini odluku o svojoj kandidaturi mogao objaviti upravo u petak na samom završetku dubrovačkog kongresa kontinentalne fudbalske elite.