Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da su pitanja koja je danas postavio Gradski odbor SNSD-a u vezi sa nefunkcionisanjem gradske vlasti i neispunjavanjem predizbornih obećanja, bizarna i da na njih treba da odgovori prethodna vlast.

slavko vucurevic na konferenciji

Nakon današnje pres konferencije na kojoj su predstavnici Gradskog odbora SNSD-a postavili konkretna pitanja gradonačelniku u vezi sa njegovim /ne/radom u proteklom periodu, Vučurević je, između ostalog, naveo da se vode razgovori sa investitorima zainteresovanim za ulaganje u Trebinje.

"Investitori veoma teško dolaze u ovaj grad zbog kriminalnih radnji prethodne vlasti", tvrdi Vučurević, ali ni ovaj put nije naveo ni jedan dokaz za takvu tvrdnju.

Govoreći o tome šta je aktuelna vlast uradila do sada, Vučurević je, osim razgovora sa investitorima, podsjetio i na inicijativu Saveza opština i gradova Istočne Hercegovine da ova regije dobije grb, zastavu i humnu.

On je ocijenio da to nije separatizam, već potreba da, kako kaže, ovladuju onim što je njihovo.

"Mnoge regije u Evropi imaju zastavu, grb i himnu. To je opšta praksa i ne znam što ne bi imala i Hercegovina. Ali, mi u Hercegovini imamo prečih pitanja koja ćemo uskoro pokrenuti, pa će oni koji postavljaju pitanja dobiti odgovor i prvi će znati šta radi Savez opština i gradova", rekao je Vučurević.