Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje broj saobraćajnih nezgoda za osam mjeseci ove godine smanjen je za 6,28 odsto, što je rezultat pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i sankcionisanja većeg broja vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz ovog centra.

policija

U CJB Trebinje navode da je u tom periodu sankcionisano 4,14 odsto više vozača pod dejstvom alkohola u odnosu na prošlu godinu.

Iz Centra podsjećaju da je u proteklom četvorogodišnjem periodu broj saobraćajnih nezgoda u stalnom padu, te da je takav rezultat postignut kontinuiranim aktivnostima policijskih službenika na uočavanju i sankcionisanju prekršaja iz ove oblasti.

Kao primjer u Centru navode podatak da su 2012. godine evidentirane 383 saobraćajne nezgode, što je manje za 113 nego 2009. godine kada ih je evidentirano 496.

"U kontinuiranom padu je i broj poginulih u saobraćaju“, napominju u CJB i podsjećaju da je u 2009. godini u saobraćaju poginulo 12 lica, a 2012. godine smrtno su stradala četiri.

U policiji ističu da će, s ciljem očuvanja dobrog stanja bezbjednosti saobraćaja, i u narednom periodu vršiti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.