Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić izrazio je zadovoljstvo činjenicom što nije prisustvovao sastanku Izvršnog savjeta Saveza opština i gradova istočne Hercegovine u LJubinju koji je, kako kaže, na dnevnom redu imao jednu opasnu inicijativu koje, u ostrašćenoj borbi za vlast, ostali učesnici očigledno nisu svjesni.

miljan aleksic nacelnik opstine bileca

"U proteklom ratu, ja se nisam borio za grb, zastavu i himnu istočne Hercegovine, već za grb, zastavu i himnu Republike Srpske i za jedinstvo srpskog naroda", istakao je Aleksić u izjavi Srni, komentarišući jučerašnju sjednicu Izvršnog savjeta Saveza opština i gradova istočne Hercegovine, o čijem održavanju javnost nije ni bila obaviještena, a na kojoj je pokrenuta inicijativa da se na nekom od narednih sastanaka usaglasi i raspiše konkurs za izradu grba, zastave i himne istočne Hercegovine.

Aleksić je podsjetio da je već ranije rekao da taj savez nije ništa drugo do nevladina organizacija SDS-a i PDP-a, preko koje se pokušavaju ostvariti samo jeftini politički poeni.

"Zašto da sjedim na sastanku za koji unaprijed znam kako će izgledati njegov početak, tok i kraj. To je čisto gubljenje vremena, jer će na kraju za sve probleme biti optužena republička vlast. Mene je narod birao da stvorim uslove da se u Bileći živi bolje, takao da sam i juče proveo dan u razgovoru sa potencijalnim investitorima u našu opštinu“, rekao je Aleksić.

On je naglasio da Bileća i njeni građani uvijek biraju razgovor, dogovor i kompromis, i u tom duhu nastaviće da sarađuje sa svima, posebno sa Vladom i predsjednikom Republike Srpske.

"Svađe, prepucavanja i ispraznu predizbornu retoriku ostavljamo onima koji ne znaju i nemaju šta drugo da rade. Taj savez više ne može da nosi ime koje nosi, jer Bileća već izvjesno vrijeme ne učestvuje u njegovom radu", poručio je Aleksić.

On je ocijenio da je Savez opština i gradova istočne Hercegovine u početku bila pozitivna regionalna inicijativa, koja je prerasla u oružje za političko prepucavanje.

"Savez opština i gradova stavljen je u funkciju političkog obračuna sa republičkim organima vlasti i smatram da Bileći više nije mjesto u takvoj organizaciji", istakao je Aleksić.