Miljan Aleksić: Borio sam se za jedinstvo srpskog naroda

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 13. 09. 2013. - 12:46h

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić izrazio je zadovoljstvo činjenicom što nije prisustvovao sastanku Izvršnog savjeta Saveza opština i gradova istočne Hercegovine u LJubinju koji je, kako kaže, na dnevnom redu imao jednu opasnu inicijativu koje, u ostrašćenoj borbi za vlast, ostali učesnici očigledno nisu svjesni.

miljan aleksic nacelnik opstine bileca

„U proteklom ratu, ja se nisam borio za grb, zastavu i himnu istočne Hercegovine, već za grb, zastavu i himnu Republike Srpske i za jedinstvo srpskog naroda“, istakao je Aleksić u izjavi Srni, komentarišući jučerašnju sjednicu Izvršnog savjeta Saveza opština i gradova istočne Hercegovine, o čijem održavanju javnost nije ni bila obaviještena, a na kojoj je pokrenuta inicijativa da se na nekom od narednih sastanaka usaglasi i raspiše konkurs za izradu grba, zastave i himne istočne Hercegovine.

Aleksić je podsjetio da je već ranije rekao da taj savez nije ništa drugo do nevladina organizacija SDS-a i PDP-a, preko koje se pokušavaju ostvariti samo jeftini politički poeni.

„Zašto da sjedim na sastanku za koji unaprijed znam kako će izgledati njegov početak, tok i kraj. To je čisto gubljenje vremena, jer će na kraju za sve probleme biti optužena republička vlast. Mene je narod birao da stvorim uslove da se u Bileći živi bolje, takao da sam i juče proveo dan u razgovoru sa potencijalnim investitorima u našu opštinu“, rekao je Aleksić.

On je naglasio da Bileća i njeni građani uvijek biraju razgovor, dogovor i kompromis, i u tom duhu nastaviće da sarađuje sa svima, posebno sa Vladom i predsjednikom Republike Srpske.

„Svađe, prepucavanja i ispraznu predizbornu retoriku ostavljamo onima koji ne znaju i nemaju šta drugo da rade. Taj savez više ne može da nosi ime koje nosi, jer Bileća već izvjesno vrijeme ne učestvuje u njegovom radu“, poručio je Aleksić.

On je ocijenio da je Savez opština i gradova istočne Hercegovine u početku bila pozitivna regionalna inicijativa, koja je prerasla u oružje za političko prepucavanje.

„Savez opština i gradova stavljen je u funkciju političkog obračuna sa republičkim organima vlasti i smatram da Bileći više nije mjesto u takvoj organizaciji„, istakao je Aleksić.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja