Dok najbolje muške reprezentacije u Sloveniji vode bitku za titulu prvaka Evrope i dame prave strategiju za nastupe u novoj sezoni.

zkk primorje

Jadranska regionalna liga za košarkašice najjače je takmičenje regiona za dame. Što se tiče Crne Gore u ovoj konkurenciji do sada su nastupale igračice „Budućnosti“ i „Jedinstva“ iz Bijelog Polja. Šansu da se oproba u ovoj konkurenciji mogao bi u narednoj sezoni da dobije i tim „Primorja“. Taj poziv prije dva dana stigao je od strane komesara Srboljuba Filipovića, a rok za izjašnjavanje je veoma kratak ali poziv timu iz Herceg Novog i te kako godi. Predsjednik kluba, Trebinjka Željka Ratković, je na „slatkim“ mukama da sa saradnicima odluči šta da radi.

zeljka ratkovic

Prvo nam je potvrdila da je poziv ŽKK „Primorju“ stigao, a zatim dodala: „Ovaj poziv za ŽKK 'Primorje' je veliko priznanje. Mi smo najmlađi ženski crnogorski klub i to predstavlja veliku čast i nagradu za do sada postignute rezultate. Ovo je za nas veliki izazov, i naći se u elitnoj regionalnoj ligi nije mala stvar. Ali ono što je sasvim sigurno bez pomoći grada i Republike ŽKK 'Primorje' neće biti u mogućnosti da pozitivno odgovori na ovaj poziv što bi bio veliki gubitak ne samo za hercegnovsku, već i cijelu crnogorsku košarku“, kaže Ratković i napominje i da bi učešćem na ovom takmičenju klub i igračice stekle novo iskustvo.

Trener je i dalje Dragan Prga, a pojačanja u „Primoracu“ su Jelena Veličković iz „Jedinstva“ (Bijelo Polje), Nikoleta Franović (Budućnost), a do kraja septembra stižu i dvije Amerikanke, Sensi Vilijams i Kindi Haris.

Maja Gajević je jedina igračica koja je napustila klub i otišla u „Lovćen“ iz Cetinja. Pripreme za novu sezonu su počele 2. septembra.