Srpski bokser Jovo Pudar, veliki prijatelj Kik boks kluba “Leotar” Trebinje i lični prijatelj trenera Trebinjaca, Maksima Boškovića, najavljuje još jedan meč.

jovo pudar bokser

Naime, Pudar će boksovati protiv Ruslana Čegajeva, uvodnu borbu pred meč za titilu svjetskog šampiona u teškoj kategoriji između Klička i Povjetkina.
Jovo Pudar, Hercegovac rođen je u Mostaru, 12. aprila 1971. godine, sa ocem Ljubom i majkom Divnom je sve do 1991. godine živio u Lokvama (opština Čapljina), gdje je i završio srednju školu i napravio svoje prve bokserske korake. Pudar je u Hercegovini i započeo svoju boksersku karijeru, koju je zbog prisilnog egzodusa Srba u posljednjem ratu, morao nastaviti dijelom u inostranstvu i dijelom u Srbiji.

Pudar već duže vrijeme živi i radi u Beogradu.

Jovo Pudar, zvani “Kosač”, je 42-godišnji srpski teškaš koji je u karijeri ostvario 30 pobjeda (17 KO) i tri poraza. Pudar je u seriji od 12 pobjeda, a posljednji meč imao je u maju kada je tehničkim nokautom savladao Adnana Nuharalija.

Čegajev, poznat kao “Bijeli Tajson”, je osam godina mlađi Uzbekistanac koji ima učinak od 31 pobjede (20 KO), dva poraza i remi. Čegajev je svojevremeno tukao i Vladimira Klička (2009) i Aleksandra Povjetkina (2011), dok je ove godine u jedinoj borbi poražen od Majka Šeparda.

I dok Jovo Pudar korača stazom slave, i učestvuje na prestižnim svjetskim takmičenjima, Trebinjci upisuju nove nade. Trebinjski Kik boks i boks klub “Leotar” upisuje nove “Kobre” koje već uveliko treniraju. Iz “LEOTARA” najavljuju da je upis još u toku i da se zainteresovani mogu javiti u prostorijama kluba u bivšoj kasarni “Luka Vukalović” u Trebinju, u zgradi bivše vojničke kantine koja se nalazi kod fudbalskog stadiona u kasarni. Informacije se mogu dobiti i na telefon: 065/876-696.