Iz štampe izašao novi broj časopisa „Nova Zora“

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 13. 09. 2013. - 19:25h

Iz štampe je danas izašao dvobroj časopisa za književnost i kulturu „Nova Zora“ u kome su objavljeni tekstovi i osvrti 82 autora, rečeno je Srni u Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu /SPKD/ „Prosvjeta“ u Bileći.

nova zora

Za „Novu Zoru“, kao i ranije, sadržajno o mnogim interesantnim temama pisali su akademici, eminentni prozaisti, pjesnici, lingvisti, istoričari književnosti, esejisti, likovni i muzički umjetnici, novinari i drugi stvaraoci sa prostora Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i inostranstva.

„Pažnju čitalaca ovog broja svakako će zaokupiti tekstovi nastali iz pera Jovana Dučića, Noama Čomskog, Gojka Đoga, Koste Čavoškog, Milovana Danojlića, Zorana Avramovića, LJubiše Tadića, Hansa Koninga, Rajne Dragićević i drugih“, kažu u „Prosvjeti“.

Glavni i odgovorni urednik „Nove Zore“ Radoslav Bratić navodi da je, osim književno-kritičkih osvrta na 13 književnih ostvarenja u „Novoj Zori“, na 26 strana stalne rubrike kulturna hronika istočne Hercegovine, osvrt na više od 70 programa kulturnog i duhovnog sadržaja u toj regiji koji su održani između dva broja časopisa.

„Nova Zora“, čiji su pokretači i izdavači odbori SPKD „Prosvjeta“ u Bileći i Gacku, štampan je u uobičajenom tiražu od 1.500 primjeraka, od čega 1.000 primjeraka odlazi na adrese prenumeranata širom svijeta.

U „Prosvjeti“ ističu da je, prema mišljenju mnogih eminentnih stvaralaca, „Nova Zora“ jedan od vodećih i najvrednijih časopisa za književnost i kulturu, ne samo kod nas, već i u inostranstvu, te da je svojevrsna knjiga koja se ne samo čita, već i čuva.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja