Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija rekao je Srni da gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević nema ni volje ni znanja da bilo šta uradi, te ga hvata nervoza zbog predizbornih obećanja i koristi svaku priliku da svu krivicu prebaci na republičke institucije i predsjednika Republike Milorada Dodika.

ilija tamindzija

"Poslije kratkotrajnog zatišja, juče su ponovo poslati loši tonovi iz Hercegovine, koji samo nanose štetu našoj regiji. U tome svakako prednjači gradonačelnik Trebinja koji sve vrijeme lažima zamajava javnost u Republici Srpskoj", istakao je Tamindžija.

On je ocijenio da je gradonačelnik Trebinja prvo trebalo da obiđe gradilišta po Hercegovini, jer se na tom području upravo realizuju najveće investicije u energetskom sektoru, otvaraju se nova radna mjesta, moderne saobraćajnice, nove bolnice, pa tek onda da daje izjave.

Tamindžija je upitao zašto Vučurević ne kaže koji su njegovi rezultati u bogatoj radnoj karijeri, osim u vezi sa penzionisanjem u Fondu PIO.

"Predstavlja se kao lider Hercegovine, a nema podršku za svoje ponašanje od ostalih načelnika opština. Javnost je svjedok da načelnici opština Nevesinja i Bileće izgovaraju hvalospjeve predsjedniku Republike. Predsjednik Dodik je sigurno najveći prijatelj Hercegovine, a o tome svjedoče i brojni projekti", istakao je Tamindžija.

Govoreći o posjeti predsjednika SDS-a Mladena Bosića Hercegovini, Tamindžija je rekao da su se "Hercegovci pitali kako je jedan lider političke partije mogao doći totalno neinformisan".

"Bosić je u Nevesinju, LJubinju i Gacku pričao kako su potrebna veća izdvajanja za lokalne zajednice, a nije rekao da su u kontinuitetu tu imali vlast 20 godina", dodao je Tamindžija.

On je naveo da Bosiću niko nije rekao da Gacko ima najveći budžet po glavi stanovnika u regionu, a iz priloženog nije mogao zaključiti.

"Predsjednik SDS-a je u Trebinju pričao o naknadi od šuma iako nema šumsko gazdinstvo... Ja bih volio da se malo dotakao projekta kasarne u Avtovcu kod Gacka i kamenoloma u Nevesinju, jer su to projekti njegovih bliskih saradnika koji svakako zavređuju pažnju SDS-ovog antikorupcionog tima", naglasio je Tamindžija.