Lider SDS-a Mladen Bosić je prilikom obilaska opština u istočnoj Hercegovini samo širio mržnju među narodom, smatra Dražen Dunđer, predsjednik Hercegovačkog okruga SRS "Dr Vojislav Šešelj".

srs "Ovo što je prethodnih dana radio Bosić, idući od opštine do opštine u Hercegovini, vodi samo ka podjeli srpskog naroda, što nije ni moralno ni ljudski", rekao je je Dunđer.
On je ocijenio da "SDS, partija koja je ojadila i osiromašila narod u Republici Srpskoj, ništa dobro nije uradio dok je bio na vlasti, već je zatvorio veliki broj fabrika i ostavio mnoge porodice bez primanja".
"U Bileći su radile tri fabrike koje su oni zatvorili, a slična situacija je i u ostalim hercegovačkim opštinama. Sada Bosić ide po istim tim opštinama i priča drugu priču koja se ne poklapa sa njihovim djelima", ocijenio je Dunđer.
On smatra da Bosić ovakvim istupima ne čini dobro svojoj stranci niti to ide u njenu korist.

"Predsjednik SDS-a još nije odučio da li će sa /predsjednikom SNSD-a/ Miloradom Dodikom ili će biti uz /predsjednika SNS-a Aleksandra/ Vučića. NJemu je najbitniji novac, pa će odlučiti kada vidi gdje ima više koristi. On će sve uraditi da ostvari svoje ciljeve", rekao je Dunđer.

Prema njegovim riječima, Bosić radi jedno, a priča sasvim drugo.

"Ako je protiv Dodika, zašto je onda u kaliciji sa SNSD-om na nivou BiH i u većem broju opština Srpske. Bosić to treba da objasni narodu i svojim biračima", kaže Dunđer.