Na osnovu finansijskog izvještaja Odjeljenja za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a po prijedlogu Tužilaštva BiH, Sud BiH izdao je Naredbu o privremenom oduzimanju šest putničkih vozila, koja su vlasništvo lica čiji su inicijali T.Z. iz Trebinja, saznaje Srna.

oduzeta vozila trebinje

Srna saznaje da je riječ o Zoranu Tubi, vođi organizovane kriminalne grupe u Republici Srpskoj koji je uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji "Šetač", a nalazi se u pritvoru Suda BiH.

MUP Republike Srpske je protiv njega i lica čiji su inicijali I.A, kao i još 20 osoba, podnio Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su od novembra 2012. do aprila 2013. godine organizovali i rukovodili grupom koja je organizovana radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke opojne droge marihuane – skank i heroin.

Postupajaći po Naredbi o finansijskoj istrazi za lice T.Z., dostavljenoj od Tužilaštva BiH, Odjeljenje za finansijske istrge i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela MUP-a Srpske je istragom utvrdilo nesrazmjer između njegovih zakonskih prihoda sa jedne strane i rashoda i ostvarene imovine sa druge strane u ukupnom iznosu od 130.000,00 KM. Takođe, finansijskom istragom je utvrđeno da T.Z. ima neplaćenih kazni po prekršajima u iznosu 50.000,00 KM.

S tim u vezi, Odjeljenje za finansijske istrge i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela MUP-a RS je predložilo Tužilaštvu BiH da podnese Sudu BiH, prijedlog za privremeno oduzimanje radi obezbjeđenja vozila koja su vlasništvo T.Z, a čija je ukupna vrijednost oko 150.000 KM.

Vozila su Naredbom Suda BiH privremeno oduzeta juče i danas i deponovana na parking zgrade Suda BiH Sarajevo i Centra javne bezbjednosti Trebinje.