Olivera Doklestić je još jednom potvrdila svoj kvalitet na teniskoj veteranskoj sceni.

olivera doklestic tenis

Novljanka je na tek završenom 16. novinarskom svjetskom prvenstvu u slovačkom gradu Pještani uspješno predstavljala svoj grad, zemlju i profesiju.

Nakon šest dan takmičenja na svojoj vrat je okačila jednu zlatnu i dvije srebrne medalje. Kao nosilac grupe u miks dublu, sa predstavnikom Srbije Bratom Jovanovićem, potvrdila je prvo mjesto.

U singlu je Olivera pobijedila Poljakinju Ruščak sa 6:1, 6:0, pa Slovakinju Rehovski 6:0, 6:2. U polufinalu je dobila Ruskinju Grušenko 6:2, 6:0, dok je u finalu poražena od višestruke prvakinje u ovoj konkurenciji Italijanke Klaudije Fuzani sa 6:1, 6:0. U ženskom dublu sa domaćom teniserkom Norom Adamvovom, koja je inače poznato ime tenisa, Doklestićka je u miksu odigrala po sistemu svak sa svakim. Na početku su izgubile od para Fuzani-Grušenko 6:1, 4:6, 10:6, zatim su pobijedile poljski par Kozman-Voidilo 6:0, 6:1, italijanski par Đuio-Fuzani 6:1, 6:1 i slovački par Rehovska-Kmetova 6:1 6:2.

Zbog poraza na startu od para Fuzani–Grušenko Olivera Doklestić i Nora Adamvova morale su se zadovoljiti drugim mjestom.

„Zadovoljna sam postignutim rezultatom. Ostaje žal što nisam postigla više. Posljednji dan je bilo najteže, jer sam imala četiri duela i provela na terenu oko šest sati“, rekla je Doklestićeva i najavila mogućnost da Ulcinj iduće godine bude domaćin 37. svjetskog prvenstva.