Dubrovački carinici i granični policajci na GP "Gornji Brgat", nasuprot GP "Ivanica", zadovoljni su najnovijim "ulovom" 56 grama heroina ali su još uvijek začuđeni odlukom švercera narkotika o načinu ilegalnog prenošenja droge- u anusu!

heroin

Sve se dogodilo prekjuče oko 20.00 sati na spomenutom graničnom prelazu kada se sa svojim VW-vozilom jedan dubrovački taksista (37) vraćao, najvjerovatnije iz Trebinja. Kako je već od ranije bio poznat po zloupotrebi narkotika, granični mu je policajac rekao da parkira vozilo sa strane te da izađe kako bi policija obavila kriminalistički, a carinici svoj nadzor. Međutim, policajcu je "upalo u oči" kako taksist vrlo neobično hoda te su ga odlučili zadržati nakon čega im je, poslije kraćeg premišljanja, on sâm iz anusa izvadio dvije PVC- vrećice s heroinom! U jednoj je vrećici bilo 30 ,a u drugoj 26 grama vrlo kvalitetnog heroina! Inače, tržišna vrijednost heroina je 400 kuna po gramu, a u uličnoj preprodaji, ovisno o broju preprodavača i kvaliteti, "hors" dostiže i dvostruko veću cijenu!

Nakon toga je zbog osnovane sumnje da je počinio "Kazneno djelo zlouporabe opojnih droga", po dovršenju kriminalističke istrage policija taksistu privela u "Villa Palmu" kako se naziva zgrada Policijske postaje Dubrovnik, a u subotu ujutro je taksista doveden i sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

Novinari su saznali kako je isti taksista zbog kaznenih djela vezanih uz narkotike već bio u BiH- zatvoru, a u arhivi MUP Hrvatske posjeduje prilično debeli dosje u kojima prednjači šverc i preprodaja droge.