Centar javne bezbjednosti Trebinje poziva građane kojima ističe ili je istekao rok za zamjenu ličnih dokumenata da izvrše svoju zakonsku obavezu i podnesu zahtjev za zamjenu.

izdavanje licnih dokumenata trebinje

"Podsjećamo da je prema Zakonu o ličnoj karti državljana BiH, imalac lične karte dužan da nadležnom organu podnese zahtjev za zamjenu lične karte, najkasnije 15 dana prije datuma isteka važenja sadašnje lične karte. Ukoliko to ne učini, lična karta prestaje da važi sa datumom isteka", napominju u CJB Trebinje i dodaju da u slučaju isteka roka važenja vozačke dozvole, uz zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, potreban je i dokaz o prebivalištu građanina, odnosno uvid u važeću ličnu kartu.

Iz Centra upozoravaju vozače da, po Zakonu BiH o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisana novčana kazna od 30,00 KM, ukoliko je vozaču, koji upravlja motornim vozilom u saobraćaju, istekao rok važenja njegove vozačke dozvole.

Prema podacima iz CJB Trebinje, na području koje ovaj Centar operativno pokriva istekao je rok važenja ličnih karata za 964 građanina, od čega samo na području Grada Trebinja 815. U Bileći 55, Gacko – 26, Nevesinje – 44, Ljubinje – 17, Berkovići – 7), dok na području opštine Istočni Mostar nijednom licu nije isteko rok važenja lične karte.

Na području CJb Trebinje rok važenja vozačke dozvole istekao je kod 1470 vozača i to: Trebinje - 811, Bileća- 181, Gacko – 135, Nevesinje – 230, Ljubinje – 57, Berkovići – 41 i Istočni Mostar – 15.