Njemačka kompanija "Henkel" počeće do kraja mjeseca u Bileći gradnju fabrike u kojoj će biti zaposleno stotinjak radnika, rekao je danas Srni načelnik opštine Miljan Aleksić.

henkel otvara fabriku u bileci

Fabrika će biti građena na lokaciji Drakuljica na izlazu iz Bileće prema Trebinju i u njoj će se proizvoditi građevinski praškasti proizvod na bazi cementa za lijepljenje keramičkih pločica i termoizolaciju objekata.

Aleksić je istakao da je sa predstavnicima njemačke firme dogovoreno da narednih dana potpišu ugovor nakon čega bi odmah počela realizacija ovog velikog projekta, koji će mnogo značiti za oživljavanje bilećke opštine.

Direktor "Henkela" za južnu regiju centralnoistočne Evrope Volfgang Zetl ranije je izjavio da je ova investicija vrijedna oko sedam miliona evra i da će nova "Henkel cerezit" fabrika biti izgrađena po najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima.

Izgradnjom ove fabrike Bileća će, od jedne od najsiromašnijih opština u Republici Srpskoj, postati privredni centar Hercegovine.

U Bileći je prije nekoliko mjeseci otvorena fabrika tekstila u kojoj je zaposleno nekoliko stotina radnica, a planirani su i drugi projekti koji će smanjiti dugogodišnju nezaposlenost u ovoj hercegovačkoj opštini.