Dubrovačka policija je u ponedjeljak veče oko 20.15 sati, upravo u trenutku dok je ispisivao kukasti krst, a nakon što je već ispisao slovo "U", uhapsila muškarca (32) na predjelu između naselja Rožat i Mokošica.

policija cjb trebinje

On je nove grafite ispisivao po asfaltu ulice Marina Kneževića, a hapšenje je medijima potvrdila i glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske županije Marija Genero.

Protiv grafitera u saradnji s Tužilaštvom, odnosno Državnim odvjetništvom u glavnoj dubrovačkoj policijskoj postaji, poznatijoj kao "Villa Palma", još uvijek traje kriminalistička obrada, a očekuje se kako će protiv njega biti podignuta kaznena prijava. Privođenje sucu istrage bi trebalo uslijediti do kraja dana, a sudac će odlučiti hoće li se osumnjičeni braniti sa slobode ili će mu ipak biti određen istražni zatvor.

Podsjetimo, Dubrovnik je juče osvanuo s brojnim grafitima uvredljivog nacionalističkog sadržaja usmjerenog protiv sugrađana srpske nacionalnosti.

Valja naglasiti da su grafite osudile sve političke stranke i institucije vlasti, a hapšenje jednog od grafitera su pozdravili i brojni Dubrovčani. Oni su pozdravili brzu i uspješnu akciju policije, a žele vjerovati, kako ističu, da će biti otkriveni i ostali pojedinci koji su sudjelovali u ispisivanju neprimjerenih grafita povod kojih je postavljanje dvojezičnih i ploča na čirilici u slavonskom gradu Vukovaru.