Učesnik ovogodišnje Nevesinjske olimpijade Slavko Bovan iz Kikinde proteklog vikenda u Vranju na 13. Susretima enigmata Srbije prošlašen je za najuspješnijeg takmičara.

slavko bovan enigmata srbija

 

Ovaj rođeni Hercegovac koga su Nevesinjci imali priliku da upoznaju tokom Olimpijskog kviza postao je prvak Srbije u rješavanju zagonetki ( pojedinačno i ekipno). U svoju riznicu odličja dodao je dvije zlatne,dvije srebrne i tri bronzane medalje.

Bovan je u međuvremenu po hiljaditi put pripremio enigmatske strane za „Politikin zabavnik“. Redakcija ovog uglednog časopisa uputila mu je posebnu zahvalnicu tim povodom.

Prisustvo Bovana na avgustovskoj svetkovini u Nevesinju izazvalo je prilično interesovanje medija zbog njegovih briljantnih nastupa na raznim kviz takmičenjima, a popularnost je stekao i svojim neobičnim enigmatskim poduhvatima. Nevesinjci su ga doživjeli kao duhovitog čovjeka, pravog šoumena koji je više puta iskazivao poštovanje prema rivalima i organizatoru. Na internet portalima je kasnije sa mnogo epiteta pisao o Nevesinjskoj olimpijadi što su organizatori ove tradicionalne manifestacije znali da cijene.

Slavko im je uzvratio lijepim anagramom

NEVESINjSKA OLIMPIJADA = PLEJADA S KONjIMA VISINE