Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odobrilo je 60.489 KM za završetak gradnje fiskulturne dvorane za potrebe učenika Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj" u Trebinju, rekao je Srni direktor škole Darko Jegdić.

osnovna skola jova jovanovic zmaj trebinje

Jegdić je naveo da će ovaj novac biti utrošen za gradnju svlačionica, mokrih čvorova i za elektro-instalaciju, te izrazio nadu da će poslije tridest godina škola uskoro dobiti odgovarajući objekat za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

On je naveo da je gradnja sportske dvorane privedena kraju, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, koja je iz Razvojnog programa odobrila 350.000 KM.

Do sada su, ističe, urađeni vanjski radovi i postavljen je parket u dvorani, a ovih dana biće raspisan tender za izvođača preostalih radova za koje su odobrena sredstva.

"Nadamo se da će kompletni radovi biti u skorije vrijeme završeni", rekao je Jegdić, te podsjeća da su nastavu fizičkog do sada izvodili u školskom dvorištu ili u učionicama kada je hladno vrijeme.

On je dodao da će za opremanje sale sportskim rekvizitima, prema standardima i odgovarjućim sertifikatima, biti potrebno obezbijediti još oko 60.000 KM, te najavio da će za to tražiti finansijsku pomoć.