U Termolektrani /TE/ "Gacko" počeo je jednomjesečni redovni remont postrojenja, za koji će iz vlastitih sredstava preduzeće izdvojiti 9.700.000 KM, potvrdio je Srni rukovodilac Radne jedinice TE "Gacko" Maksim Skoko.

TE Gacko

Skoko je napomenuo da je remont počeo juče, odnosno sa danom zakašnjenja zbog otklanjanja kvara u Termolektrani "Ugljevik", ističući da će ovaj posao biti urađen kvalitetno i uspješno.

On je naveo da će se u toku remonta, između ostalog, raditi na kotlovsko-turbinskom i generatorskom postrojenju, postrojenju opreme šljake i pepela do dopreme uglja, hemijsko-tehnološkom pogonu i pomoćnim objektima, kao i da su predviđeni radovi na kotlovskom postrojenju.

Prema njegovim riječima, na poslovima remonta biće angažovani radnici Rudnika i Termolektrane, ali i drugi izvođači kao nedostajuća i specijalistička radna snaga.

Skoko je podsjetio da je TE "Gacko" u prethodnom periodu zabilježila dobar i stabilan rad, te prebačaj mjesečnih planova proizvodnje, napominjući da je ovaj gigant u avgustu, sa proizvedenih 173.260.000 kilovat sati električne energije postigao treću najveću mjesečnu proizvodnju od početka rada.

On je naveo da je ovogodišnji plan proizvodnje od milijardu i 700 miliona kilovat-časova električne energije najambiciozniji u tridesetogodišnjem radu jednog od najvećih proizvođača električne energije u Republici Srpskoj.