Nakon četiri godine dobio sudski spor protiv „Elektro-Hercegovine“

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 03. 09. 2013. - 14:36h

Dragan Đogić iz Ljubinja, nakon četiri godine, dobio je presudu protiv „Elektro-Hercegovine“ Trebinje.

dragan djogic

On je 2009. godine, nakon što je, kako je tada rekao, na njegovo mjesto zaposlen čovjek bez validne diplome, tužio to preduzeće. Maratonski sudski proces okončan je prije nekoliko dana, gdje je, kako kaže Dragan za TrebinjeLive, preduzeću „Elektro-Hercegovina“ naloženo da ga mora zaposliti u roku od 15 dana, te platiti sudske troškove.

Kaže da je pravda spora ali dostižna, te da je dva puta dobijao odbijenicu. „U proteklom periodu najviše su mi zasmetale odbijenice u prvostepenoj i drugostepenoj presudi, koje su bile bez ikakvih argumenata“, kaže Dogić za TrebinjeLive i dodaje da se zatim žalio Vrhovnom sudu Republike Srpske, koji je nakon toga naložio novi sudski proces. „U toku procesa dokazano je i da je osoba koja je umjesto mene primljena na posao koristila lažnu diplomu“, napominje on i dodaje da duševni bol zbog nepravde koja mu je nanesena sigurno niko nikada neće nadoknaditi.

Do pravde je prošao grčevit put. Kaže da su ga na sve načine pokušali izbaciti iz igre. „Pokušali su mi ‘namjestiti’ da sam zakasnio sa prijavom, i sve je to trajalo dok im sa Pala nije stiglo naređenje da mi moraju dati potvrdu da sam uredno predao dokumentaciju“, kaže Dragan i dodaje da su onda od njega tražili i dokazivanje diplome, što je uspješno dokazao.

Komentar za pomenutu presudu tražili smo i od direktora „Elektro-Hercegovine“ Miroslava Krstovića. „U ovome slučaju mogu samo da izjavim da će pravosnažna sudska presuda Okružnog suda u Trebinju biti ispoštovana“, rekao je Krstović za TrebinjeLive.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja