Dragan Đogić iz Ljubinja, nakon četiri godine, dobio je presudu protiv „Elektro-Hercegovine“ Trebinje.

dragan djogic

On je 2009. godine, nakon što je, kako je tada rekao, na njegovo mjesto zaposlen čovjek bez validne diplome, tužio to preduzeće. Maratonski sudski proces okončan je prije nekoliko dana, gdje je, kako kaže Dragan za TrebinjeLive, preduzeću „Elektro-Hercegovina“ naloženo da ga mora zaposliti u roku od 15 dana, te platiti sudske troškove.

Kaže da je pravda spora ali dostižna, te da je dva puta dobijao odbijenicu. „U proteklom periodu najviše su mi zasmetale odbijenice u prvostepenoj i drugostepenoj presudi, koje su bile bez ikakvih argumenata“, kaže Dogić za TrebinjeLive i dodaje da se zatim žalio Vrhovnom sudu Republike Srpske, koji je nakon toga naložio novi sudski proces. „U toku procesa dokazano je i da je osoba koja je umjesto mene primljena na posao koristila lažnu diplomu“, napominje on i dodaje da duševni bol zbog nepravde koja mu je nanesena sigurno niko nikada neće nadoknaditi.

Do pravde je prošao grčevit put. Kaže da su ga na sve načine pokušali izbaciti iz igre. „Pokušali su mi ‘namjestiti’ da sam zakasnio sa prijavom, i sve je to trajalo dok im sa Pala nije stiglo naređenje da mi moraju dati potvrdu da sam uredno predao dokumentaciju“, kaže Dragan i dodaje da su onda od njega tražili i dokazivanje diplome, što je uspješno dokazao.

Komentar za pomenutu presudu tražili smo i od direktora „Elektro-Hercegovine“ Miroslava Krstovića. „U ovome slučaju mogu samo da izjavim da će pravosnažna sudska presuda Okružnog suda u Trebinju biti ispoštovana“, rekao je Krstović za TrebinjeLive.