Svečanom sjednicom koja simbolično znači i nastavak realizacije jesenjeg programa rada za ovu godinu, Udruženje žena „Riza“ iz Bijele, po sedmi put u svojoj akciji „nagradi najboljeg đaka“, dodijelilo je torbu sa školskim priborom i slatkišima.

jelica stanic

Poklon je uručen Jelici Stanić učenici četvrtog razreda OŠ “Orjenski bataljon“ u Bijeloj koja je inače štićenih dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj.

Jelica je odličan đak. Rodom je iz Mojkovca, a sa svojom braćom od malena je stanovnik doma u Bijeloj. Svečanosti uručenja poklona od strane „Rize“ prisustvovala je i njena vaspitačica Blagica Jelić koja se humanim ženama iz Bijele zahvalila u ime ustanove u kojoj radi, i u ime Jelice, za koju kaže da je dobro i vaspitano dijete koju život nije mazio ali koja se sa svojom braćom uhvatila u koštac sa problemima i radom, te marljivim učenjem riješila da svoje djetinstvo i đačko doba učini ljepšim i lakšim.

Obraćajući se Jelici Slađana Vučićević je kazala da je ova akcija tradicija  i da ona ima zadatak da se pomogne barem skromno malim talentima i onima koji će svojim radom sutra biti budućnost ovog društva.

"Hvala vama teta Slađana. Hvala i svim ostalim članicama vaše Rize što ste od brojne djece izabrali baš mene. Obećavam da ću biti još bolji đak i član mog doma koji je moja kuća u kojoj živim", rekla je vidno uzbuđena djevojčica.

Na sastanku se razgovaralo i o nekim drugim temama, a ako se stvore uslovi, što zavisi od finansijskih sredstava, gostovaće i popularni Šanta Panta.

Na sastanku se razmatrala i mogućnost petodnevnog izleta članica „Rize“ u oktobru do Venecije.