Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, i načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Svjetlana Vuletić, posjetili su danas Osnovne škole Sveti Vasilije Ostroški u naselju Gorica i Vuk Karadžić u naslju Police.

vucurevic u posjeti prvacicimaPovod za današnju posjetu bili su najmlađi učenici pomenutih škola. Naime gradonačelnik Trebinja je lično uputio čestitku upisnicima u prve razrede i poželio uspjeh u osnovnom obrazovanju.

„Želim vam da budete zdravi i veseli, izrastete u dobre, čestite i velike ljude i da služite na ponos svojim školama“, rekao je Vučurević.

Prvačićima su danas podijeljeni i poklon paketi koje je Gradska uprava Trebinja pripremila za naše najmlađe.

Nakon razgovora sa prvačićima, predstavnici grada razgovarali su i sa direktorima škola, Draganom Mrdićem i Mišom Pešićem. U rezgovoru sa gradonačelnikom, direktori su istakli da se nastava u pomenutim školama izvodi u dobrim uslovima, što pokazuju i brojni uspjesi koji stoje iza rada ovih školi. Direktori su danas sa gradonačelnikom Trebinja razgovarali i o budućim potrebama vezanim za adekvatan nastavak rada u ovim školama.

U osnovnu školu Sveti Vasilije Ostroški ove godine je upisan 61 učenik, dok je u školi Vuk Karadžić upisano ukupno 77 učenika. Uključujući broj upisanih u Osnovnoj školi Jova Jovanović Zmaj, u Trebinju su u 2013. godini svoje osnovno obrazovanje započela ukupno 252 učenika.