Povodom početka školske godine danas su policijski službenici policijskih stanica Cetra javne bezbjednosti Trebinje, a u skladu sa planom MUP-a Republike Srpske, na području istočne Hercegovine, počeli sa pojačanim prisustvom na prilaznim putevima i raskrsnicma u blizini škola što je ujedno i druga faza aktivnosti pod nazivom „Zaštitimo djecu u saobraćaju“.

policija i djeca saobracaj

Zamjenik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje Siniša Jovanović u izjavi, koju je, na platou ispred OŠ „Jova Jovanović Zmaj“, u Trebinju, dao novinarima istakao je da je preventivna aktivnost „Zaštitimo djecu u sobraću“ počela sredinom avgusta. „Prva faza počela je sredinim avgusta u kojoj su policijski službenici obišli prilazne puteve prema školama i jedan od zadatake je bio iznaći najbolja rješenja i najbezbjednije trase kretanja kojima se kreću veće grupe učenika“.

Treća faza su edukativna predavanja za mlađe kategorije učenika o bezbjednom i pravilnom učešću u saobraćaju. Realizacija treće faze počinje sredinom septembra.

Jovanović  je apelovao na vozače da obrate više pažnje na kretanje pješaka, da voze oprezno posebno u blizini škola.