Crnogorski policajci i carinici su na graničnom prelazu "Sitnica", na ulazu u Crnu Goru iz BiH, oduzeli su više komada oružja i veću količinu municije i uhapsili državljanina Srbije V.J. /59/ iz Beograda.

granicni prelaz sitnica oruzje

"Pregledom prtljažnika pronađene su ispod putničkih torbi malokalibarska puška marke `Zbrojovka` kalibra 22 milimetra sa 50 komada municije istog kalibra, vazdušna puška marke "zastava 45-M56" sa kutijom municije za istu. U prtljažniku vozila, u jednoj putničkoj torbi, pronađen je pištolj marke "CZ 99" kalibra devet milimetra sa dva okvira i 72 komada municije za navedeni pištolj i vojni bajonet automatske puške", saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Pregledom torbe koja se nalazila na zadnjem sjedištu vozila ispod garderobe pronađen je pištolj marke "bereta" kalibra 7,65 milimetara sa okvirom i 59 komada municije istog kalibra, jedan lovački nož i jedna satara.

Pronađeno oružje je uz potvrdu oduzeto i predato službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su o događaju obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom.

V.J. je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično đelo krijumčarenje.

Protiv V.J, policijski službenici podnijeli su krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

V.J. je, uz krivičnu prijavu, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.