Defileom od Bijele do Herceg Novog i nazad sinoć su u Bijeloj zvanično počeli Drugi moto susreti bajkera iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i iz Mađarske, Rumunije i Bugarske.

moto skup bijela herceg novi

Na dvotočkašima od Bijele do Tople i nazad prošlo je oko 1.500 motora raznih vrsta i kategorija sa oko 2000 vozača i suvozača. Skup od petka do nedjelje organizovao je hercegnovski klub „Kruzer“. Gosti su smješteni u hotelu „Park“ kao i u obližnjem kampu Ronilačkog centra, ali i u privatnoj radinosti Bijele. Među najmnogobrojnim učesnicima su bajkeri iz Trebinja.

„Svakom bajkeru je cilj druženje. Ovo u Bijeloj je naš bratski klub. S obzirom na blizinu Herceg Novog ovdje je gotovo cijeli klub iz Trebinja, a i inače smo često u gradu pod Orjenom. Ono što nas okuplja je ljubav prema motoru“, bile su riječi za TrebinjeLive Saše Dragičevića iz Trebinja.

U ime domaćina sve učesnike je pozdravio Miško Krivokapić koji je kazao da su bajkeri ljudi koje ne interesuju granice, ni nacije. „Došli ste da se družimo bez ikakve prisile. Vjerujemo u ljudsku dobrotu i ljudsko poštenje. Družimo se, veselimo i radujmo se“, poručio je Krivokapić svojim gostima.

moto skup bijela herceg novi

Gosti imaju riječi hvale i za mještane hercegnovskih naselja.

Burno je pozdravljen i Branko Pejić iz Subotice koji je organizovao reli od Mađarske do Boke. „Stigli smo sa 11 motocikala i sa jednim pratećim vozilom. Ovo nije hobi već stil života i došli smo sa ostalim kolegama iz bivše Juge’ da se provedemo. Volimo muziku, motore, brzinu i lijepo nam je. Naše veselje i druženje traje od četvrtka i odavde svi nosimo lijepe utiske. Tako će biti do sutra kada će Drugi moto susreti u Bijeloj biti zatvoreni“, rekao je Pejić.