U organizaciji Zavičajnog kluba „Osvit“ iz Bileće i Narodne biblioteke Trebinje večeras je, u prostorijama biblioteke, održano Veče tog kluba.

izlozba fotografija milovana bokica u trebinju

Veče je počelo izložbom fotografija Milovana Bokića pod nazivom Veče u buketu“, gdje je predstavio preko osamdeset svojim radova. Milovan je čovjek koji „pravi“ fotografije kroz razne životne situacije, a bez fotoaparata ne ide nigdje. Na zidovima trebinjske biblioteke našle su se fotografije sa motivima cvijeća, kamena, drveća, koje su uglavnom nastale u krševitim predijelima Hercegovine.

Večerašnju izložbu otvorio je trebinjski fotograf i kamerman Radoje Elez, koji je rekao da se Milovan profesionalno ne bavi fotografijom, a da mu je ovo već treća samostalna izložba. „Iz ovih fotografija, mislim, ni sam Milovan ne zna koliko ih je dobro uradio. Izvanredno je iskorišćena svjetlost, a svjetlost se piše i to je u stvari fotografija koja nastaje“, rekao je Elez i napomenuo da izložene fotografije predstavljaju Hercegovinu. „Na mjesta, na kojima su nastale fotografije, mnogi od Vas neće ni uspjeti doći. Fotografije su nastale u hercegovačkim bespućima, kao npr. u  Viduši, gdje samo Milovan ’zna puteve’“, zaključio je Elez i svečano otvorio izložbu.

milovan bokic

Kao posebnost izložbe su fotografije Kosovskog božura i Kosovskog bisera koje je napravio na planini Viduši.

Pored izložbe održani su i recitali, priređene pjesme uz gusle i dvojnicu, te čitan odlomak iz monodrame „Čujte Srbi“.