Javna ustanova za odgoj djece „Naša radost“ Trebinje od ove godine je povećala cijene boravka djece u njihovim vrtićima, te je tako cijena poludnevnog boravka sa dosadašnjih 40 KM poveća na 70 KM, dok je cjelodnevni sa 80 KM povećan na 120 KM, prenosi „Radio Trebinje“.

vrtic gorica trebinje

Mišljenja roditelja su podijeljena. Jedni ističu da su nove cijene realne, dok drugi kažu da je vrtić skup jer su plate male.

Poludnevni boravak traje od 08.00 do 13.00 časova, i u njega su uključeni topli napitak i voćka, dok cjelodnevni ima dva obroka i užinu, a traje od 06.00 do 16.00 časova.

Direktor vrtića Mirjana Vujović istakla je za Radio Trebinje da je na povećanje cijena uticalo povećanje životnih namirnica i didaktičkog programa, kao i troškovi održavanja. Predstavnici ove ustanove do sada su nekoliko puta tražili povećanje cijena, ali je tek ove godine ono i odobreno. Nove cijene stupaju na snagu nakon zasjedanja lokalnog parlamenta.

„I pored povećanja cijena trebinjski vrtić je i dalje najjeftiniji u gradu, a među najjeftinijim je i u Republici Srpskoj“, istakla je Vujović za „Radio Trebinje“.

Besplatno korišćenje vrtića imaju tri kategorije stanovništva, djeca samohranih roditelja, treće dijete koje boravi u vrtiću i djeca čiji su roditelji bez primanja.

Vrtić ima 420 mališana, što je na prošlogodišnjem nivou, a grupe čine 18 djece za jasličko, odnosno i do 30 za predškolsko vaspitanje.