Elektroprivreda Republike Srpske /ERS/ uplatila je 100.000 KM za izvođenje građevinskih radova na izgradnji bolnice u Nevesinju, a preostalih 400.000 KM biće obezbijeđeno u narednom periodu iz dobiti zavisnih preduzeća, izjavila je Srni generalni direktor ERS-a Branislava Milekić.

bolnica nevesinje

Milekićeva je istakla da je ERS odobrila ukupno 104 zahtjeva za pomoć i uplatila 582.152 KM za potrebe sporta i kulture, socijalnu pomoć i u humanitarne svrhe, ali da je najveća suma uplaćena za bolnicu u Nevesinju.

Načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović rekao je Srni da će, zahvaljujući zalaganjima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i NJegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija, bolnica uskoro biti stavljena u funkciju.

"Izgradnje jedne ovakve zdravstvene ustanove mnogo će značiti ne samo stanovnicima Nevesinja, već cijele Hercegovine i Republike Srpske", naglasio je Šiljegović.

On je rekao da veliku zahvalnost duguju i doktoru Predragu Pešku, eminentnim hirurgom iz Beograda, porijeklom iz Hercegovine, koji rukovodi bolnicom u Nevesinju.

"Doktor Peško se nesebično zalaže da bi ova bolnica sutra parirala i mnogo većim klinikama", dodao je Šiljegović.

On je naglasio da su u posljednjih pola godine predsjednik Dodik, vladika Grigorije i doktor Peško u više navrata dolazili u Nevesinje da bi se upoznali sa svim detaljima u vezi sa izgradnjom bolnice, koja će biti specijalizovana za hirurgiju i dijagnostiku.

Predviđeno je da se u ovoj bolnici, koja bi trebalo da počne sa radom početkom naredne godine, obavljaju zahtjevne intervencije koje bi radili najstručniji ljekari iz Beograda, predvođeni doktorom Peškom.