Portal 'TrebinjeLive' i dalje nastavlja sa predstavljanjem mladih i uspješnih sportista koji su najveći ponos grada Trebinja, Republike Srpske, Evrope i svijeta, a danas Vam donosimo priču o Mileni Nikolić (21), fudbalerki koja je 2002. godine prve fudbalske korake napravila u ŽFK „Leotar“.

milena nikolic fudbalerka trebinje

Milena je jedna od prvih članica Ženskog fudbalskog kluba „Leotar“ iz Trebinja, a prve fudbalske finte i treninge uradila je sa Draganom Joksimovićem, koji je i osnivač Ženskog fudbalskog kluba u Trebinju. „Hvala gospodinu Joksimoviću na podršci i šansi da igram za ‘Leotar’, jer danas vidim da je lijepo biti fudbaler“, kaže Milena u izjavi za TrebinjeLive i dodaje da je u „Leotaru“ igrala od 2002. do 2008. godine. Sa timom sa „Polica“ postigla je značajne rezultate, te je dva puta bila prvak Republike Srpske, vice šampion BiH, ali i najbolja igračica raznih turnira širom zemlje i regiona.

U nikšićki „Ekonomist“ prelazi 2008. godine, a već naredne igra za najstariji i tada najbolji klub u Srbiji, „Mašinac“ iz Niša. Hercegovački talenat pokazala je i u Nišu gdje je sa „Mašincem“ bila prvak Srbije, učesnik Lige šampiona, najbolji igrač turnira. Ubrzo je stigla nova ponuda, a Milena prelazi u sada nepobjedljivi „Spartak“ iz Subotice, koji dominira Srbijom, ali i Evropom.

milena nikolic

Sa „Spartakom“ igra u Ligi šampiona, a Trebinjka je najbolji strijelac Evrope. Zahvaljujući njenim golovima „Spartak“ se plasirao u završnu fazu Lige šampiona.

Fudbalski dragulj, od 2007. godine, igra i za reprezentaciju BiH, trenutno je u „A“ sastavu te je jedna od igračica bez koje se ne može. Govoreći o ženskom fudbalu Milena je istakla: „Ženski fudbal vidim kao i muški, jednostavno to je najvažnija sporedna stvar, tako da nije bitno da li se radi o ženskom ili muškom fudbalu. Pravila su nam ista na terenu, pa je logično da budu i van njega“, te dodala da mladi ljudi moraju biti uporni i raditi ono što vole.