Tri bošnjačke povratničke porodice iz Trebinja dobile su juče građevinske pakete za popravku svojih prijeratnih domova ukupne vrijednosti 40.000 maraka, za koje je sredstva izdvojilo Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH.

gradjevinski paketi za bosnjacke porodice u Trebinju

Gradonačelnik grada Trebinja Slavko Vučurević, koji im je dodijelio potvrde o donacijama, istakao je da je ovo dobar način da se stvore preduslovi povratka raseljenih Trebinjava kojima će, kako kaže, lokalna administracija izlaziti u susret u svakom vidu pomoći. „Mi ćemo, sve što bude u našoj moći, pomoći svima onima koji su se vratili u svoj grad, kao i onima koji to žele u budućnosti uraditi, zbog čega smo zahvalni Federalnom ministarstvu na pomoći našim sugrađanima“, istakao je Vučurević.

Savjetnica u federalnom resornom ministarstvu Jasmina Džonlić je nakon potpisivanja ugovora o donacijama objasnila da su u pitanju građevinski paketi ravnomjerno raspoređeni na sva tri povratnika po 13.300 maraka, zahvalivši se i lokalnoj administarciji na razumijevanju i saradnji. „Nakon što ovaj materijal bude ugrađen u kuće trebinjskih povratnika, mi ćemo, zajedno sa lokalnim vlastima, obići sva ova domaćinstva, kako bi se uvjerili da je materijal zaista utrošen u te objekte“, objasnila je Džonlićeva naglasivši da je naročito zadovoljna činjenicom što trebinjski povratnici imaju punu podršku Grada Trebinja.

U ime trojice povratnika koji su dobili donacije zahvalio se Adnan Geljo koji je i ranije dobijao pomoć za obnovu kuće u kojoj već živi, uz nadu da će ovim materijalom u potpunosti obnoviti svoj prijeratni dom.

On je istakao da je i po pitanju bezbjednosti i u svakom drugom pogledu zadovoljan životom u Trebinju, gdje nailazi samo na razumijevanje.