Požar većih razmjera, koji već peti dan bukti na području opštine Gacko, u više se krakova širi prema selima Dulići, Danići, Pržine i putnoj komunikaciji Korita - Stepen.

pozar

Komandir Vatrogasne jedinice Gacko Nebojša Avdalović potvrdio je Srni da su vatrogasci danonoćno na terenu, ali da jak vjetar i veoma nepristupačan teren otežavaju gašenje vatre.

"Nosimo vodu u brentačama pješke i po sat i po, ali ne smijemo posustati, jer bi vatra izmakla kontroli", rekao je Avdalović i dodao da za sada nisu ugroženi objekti.

Prema njegovim riječima, jedan krak vatre je usmjeren i prema magistralnom putu, ali ga vatrogasci uspijevaju kontrolisati tako da ne prijeti vozačima.

Gatački vatrogasci, kojima u gašenju vatre pomažu i mještani, nisu išli kući već nekoliko dana i hrabro se bore sa vatrenom stihijom.

Predsjedništvo BiH danas je na vanrednoj sjednici odobrilo angažovanje Oružanih snaga BiH radi pomoći na gašenju požara na području opštine Gacko.

Ovom odlukom Oružane snage BiH pružiće pomoć i civilnim organima na lokalizovanju i gašenju požara, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Aktivnosti će trajati do stavljanja vatrene stihije pod kontrolu.