Fabrika obuće „Bema“, koja je na prethodnoj predizbornoj kampanji, 2012. godine, bila glavno obećanje sadašnjeg gradonačelnika Trebinja, mogla bi otvoriti svoje pogone u najjužnijem gradu Republike Srpske, ali vjerovali ili ne, naredne godine.

bema trebinje

Obećanje da „Bema“ stiže odmah nakon stupanja na funkciju Slavka Vučurevića brzo je zaboravljeno, a otvaranje je zatim najavljeno za ovu godinu, ali je direktor „Beme“ Marinko Umićević rekao za „Nezavisne novine“ da ovo preduzeće u Trebinje stiže 2014. godine.

To je odlično, pomisliće svi koji žele dobro ovom gradu, ali s druge strane naredne su godine ponovo izbori, pa je očekivati da nam naši uigrani političari ponovo obećaju „Bemu“, ali ako stupe na „tron“ predsjednika države ili Vlade. Građani Trebinja navikli su na razna obećanja koja se nikada ne ispune. Od Aerodroma, famoznog Trebinje rizorta, a u posljednje vrijeme „Beme“ i nove autobuske stanice.

Umićević za „Nezavisne“ kaže da je i dalje otvorena opcija investiranja u Trebinje, te da su od Grada Trebinja dobili veoma dobru ponudu, kako kaže, jednu od najboljih koju im je neki grad ponudio.

Dobro se sjećaju Trebinjci obećanja i da će u „Bemi“ biti 350 radnih mjesta, ali, kako se to u nas često dešava, nakon izbora i radna mjesta opadaju, pa je umjesto Vučurevićevih 350, Umićević obećao 50 radnih mjesta.

„Bolje išta nego ništa“.