Prijedlog NVO „Izbor“ da se poslije prikupljenih 1000 potpisa od strane nezadovoljnih građana, u parlamentu Herceg Novog raspravlja o skraćivanju mandata odbornicima izabranim u aprila prošle godine, nije prošao.

so herceg novi

Vladajuća koalicija, sa 19 odbornika, je odbacila ovaj prijedlog i većina je još jednom opstala. Ne pamti se odavno da su na jedno zasijedanje stigli svi. I svako je odradio svoj posao. Ostao je status „kvo“. A poslije su uslijedile optužbe na već ranije najavljenim konferencijama ili izjavama novinarima. Logički razmišljajući ovakav rasplet se i očekivao. Opšti je utisak da svi mudro igraju svoje već odavno razrađene igre, te da se svi medijski nameću tvrdeći da su u pravu.

U „Izboru“ tvrde da su oni i pored ovog ishoda pobjednici. Advokat Mladen Ivanović, kojem većina nije dozvolila da pročita obrazloženje prijedloga sastavljenog na osnovu peticije, je ponovio da vladajuća koalicija ne voli grad i naglasio da su drsko odbili da argumentovano raspravljaju o prijedlogu, te da nisu htjeli uvažiti činjenice. Novinarima se obratio i Duško Radović koji je rekao onu hrišćansku rečenicu „Oprosti im bože ne znaju šta čine“, i napomeno da u toj grupi ima časnih i poštenih, ali i onih koji eksploatišu Herceg Novi.

I u DPS-u i SDP-u su reagovali konferencijom za novinare. Zoran Bošnjak, prvi čovjek DPS-a u Herceg Novog, je bio mišljenja da je ovo trebala da bude vanredna, a ne redovna sjednica jer da je to bilo tako, prema njegovim riječima, ne bi bio ovak ishod.
Istog mišljenje je i njegov opozicioni kolega Dragan Šimrak lider SDP-a.

Obrad Gojković, predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije, kazao je da su u vladajućoj koaliciji ozbiljno analizirali ovu inicijativu i da su došli do zaključka da se ona zasniva na interesu privatnog biznisa. „Iza ove grupe, kao inicijatori stoje pojedini funkcioneri DPS-a sa svojim takođe privatnim biznis interesima. Ne smatram da je to oficijelna politika DPS-a već da je to privatni interes pojedinih funkcionera“, rekao je Gojković u izjavi za TrebinjeLive.