Dvoipočasovnim nastupom Darka Lazića i Aleksandre Bursać na Trgu slobode u Trebinju, sinoć su završene Preobraženjske svečanosti koje se tradicionalno organizuju povodom krsne slave Grada i Sabornog hrama.

darko lazic i aleksandra bursac trebinje

Pred nekoliko hiljada ljudi Darko i Aleksandra su održali odličan koncert, a prethodno se okupljenim građanima obratio gradonačelnik Slavko Vučurević.

Krsna slava proslavljena je na dostojan i lijep način, a u protekla tri dana građani i mnogobrojni gosti uživali su u raznolikom kulturno-zabavnom programu.

Gosti, od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, predsjednik Dodika, preko ministara u Vladi Republike Srpske i Srbije, proslavljenih sportista, književnika, muzičara, uveličali su proslavu krsne slave.

Turisti koji su se zatekli za sveto Preobraženje imaju samo riječi hvale, a koncerti „Orkestra bez granica“, „Beogradske filharmonije“ i Vlada Georgieva samo su još više doprinijeli ovim danima. Besjeda Matije Bećkovića je, po ocjeni mnogih Trebinjaca, vrhunac ovogodišnjih svečanosti. Pored toga, uporedno je održan i Sajam meda i vina, a pamtiće se i poruke pomirenja od strane vladike Grigorija i gradonačelnika Vučurevića.

Nadati se da je Preobraženje dovelo do preobražaja naših duhovnih i gradskih predstavnika, i da ćemo ubuduće zajednički slaviti pobjede, i ljudski prihvatati neuspjehe.