Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić rekao je da je bezbjednosna situacija na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje zadovoljavajuća i da ovaj centar daje najbolje rezultate u Ministarstvu.

radislav jovicic i dragan nosovic u trebinju

Jovičić je, nakon obilaska organizacionih jedinica i razgovora sa načelnikom CJB Trebinje Draganom Nosovićem, istakao da ovaj centar ima i impozantan broj rasvijetljenih krivičnih djela.

"S obzirom na to da ovaj centar radi u veoma otežanim uslovima, jer pokriva veliku teritoriju, da je veliki tranzit narkotika na ovom području, te nepopunjenost radnih mjesta policijskih službenika, može se zaključiti da daje najbolje rezultate od svih centara u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske", rekao je Jovičić i napomenuo da trebinjski CJB ima njegovu punu podršku da nastavi takav rad.

Navodeći da je nepopunjenost radnih mjesta policijskim službenicima i do 30 odsto, Jovičić je najavio da će u narednom periodu u CJB Trebinje biti primljen jedan broj diplomiranih studenata Visoke škole unutrašnjih poslova koji žive na području Hercegovine.

"Problem CJB Trebinje je da jedan broj pripadnika policije, koji se zaposli u ovom centru, dolazi iz drugih gradova, a nakon izvjesnog vremena oni se vrate u svoja mjesta stanovanja", naveo je Jovičić.

On je najavio i bolju opremljenost MUP-a, ističući da je Vlada Republike Srpske obezbijedila sredstva za tu namjenu.

Prema njegovim riječima, do kraja godine ili početkom sljedeće biće isporučena službena vozila, dok će u septembu biti raspisan tender za nabavku novih uniformi i obuće, kao i dijela opreme za specijalnu jedinicu i jedinicu za podršku, te za potrebe kriminalističke policije MUP-a Srpske.

"U narednom periodu sagledaćemo situaciju na teritoriji cijele Srpske i na osnovu toga ćemo početi aktivnosti planiranja rada u narednoj godini, kao i planiranje budžeta", rekao je Jovičić.

Načelnik CJB Trebinje Dragan Nosović ponovio je da je bezbjednosna situacija na području istočne Hercegovine zadovoljavajuća i da je pod kontrolom.

On je istakao da se bezbjednosna situacija poboljšava iz godine u godinu, te da je u posljednjih šest godina ova najuspješnija