NJegovo preosveštenstvo umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije rekao je danas u Trebinju da je Preobraženje Gospodnje praznik preobražaj uma, srca i tijela.

vladika atanasije

U prigodnoj besjedi povodom Preobraženja Gospodnjeg, umirovljeni episkop Atansije poručio je vjernicima da nikada, bez obzira u kakvoj se nevolji i krizi nalaze, ne treba da klonu duhom, jer je Bog uvijek uz njih.

"Mnogima je sve drugo važnije nego milost Božija. Bog je bliži nama, nego duša i tijelo naše", rekao je episkop Atanasije.

Upozorivši roditelje na brojne izazove kojima su djeca u savremenom svijetu izložena, episkop Atansije je rekao da najmlađe treba vaspitavati u duhu pravoslavlja, sa ljubavlju i slobodom bez nasilja.

"Učite djecu da budu bogolika, da budu hristolika, jer oni to i jesu. Ne prepustite djecu ulici, televiziji, već ih učite pravim vrijednostima", poručio je episkop Atanasije.

Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, povodom krsne slave hrama i grada, služili su NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i umirovljeni vladika Atanasije.