U prostorijama Gradske uprave grada Trebinja danas je prelomljen slavski kolač, te upriličen prijem za brojne zvanice, povodom krsne slave Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

lomljenje slavksog kolaca u gradskoj upravi (4)

Slavski kolač su presjekli gradonačelnik Slavko Vučurević, predsjednik Skupštine Slobodan Prtilo, sveštenstvo Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, predstavnici bratskih opština i gradova... Gradonačelnik Vučurević je izrazio zahvalnost svima koji su čestitali slavu, bilo lično, putem svojih izaslanika, ili na neki drugi način. „Moje posebno zadovoljstvo je, ne samo u ovom svetom danu, nego zbog svih vas koji ste ovdje, a naročiti zbog onih koji nam dođoše iz raznih bratskih gradova. Od Moskve, preko Palilule, Zrenjanina, Medijane, Štrpca. Grad Trebinje danas slavi na pravi način, mirno i dostojanstveno, baš onako kako dolikuje našem gradu i našim građanima“, rekao je gradonačelnik Vučurević i dodao da svi zajedno mogu raditi mnogo. „Sve svoje umne i fizičke sposobnosti staviću u funkciju ovog grada i građana, ali i u funkciju svih bratskih opština. Obaveza svih nas je da zajedno saosjećamo i radimo za dobro svakog sugrađanina, svakog Srbina“, istakao je gradonačelnik.

lomljenje slavksog kolaca u gradskoj upravi (4)

Prisutne goste je pozdravio i ministar pravde u Vladi Republike Srbije, gospodin Nikola Selaković. „Hercegovina je zemlja svetog Save, svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, Petra Zimonjića, zemlja Hercega Stefana, staroslavna, zemlja srpska, zemlja koja ne zna za granice, zemlja koja zna za čast, obraz, za ljubav, zemlja koja svakome daje mnogo, zemlja koja nikome ne traži ništa“, rekao je Selaković i dodao da je čast u Trebinju slavu slaviti i sa domaćinima vino piti.

lomljenje slavksog kolaca u gradskoj upravi (1)

Lomljenju slavskog kolača prethodilo je potpisivanje Povelje o bratimljenju između Grada Trebinja i Grada Zrenjanina.

lomljenje slavksog kolaca u gradskoj upravi