Svetom liturgijom u Sabornom hramu u Trebinju jutros je počelo obilježavanje krsne slave Grada Trebinja i tog hrama, Sveto Preobraženje Gospodnje.

sveta liturgija saborni hram trebinje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je sinoć prisustvovao obilježavanju Svetog Preobraženja Gospodnjeg, rekao je da će i danas boraviti u Trebinju.

Dodik je rekao novinarima da je došao da čestita krsnu slavu hramu i gradu Trebinju, kao i da učestvuje u određenom dijelu programa.

Proslavi Preobraženja Gospodnjeg prisustvovaće ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija. Osim prazničnog programa u Sabornom hramu, planiran je bogat kulturno-umjetnički program povodom ovog praznika, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Povodom obilježavanja krsne slave grada Trebinja najavljeno je i prisustvo zvanične delegacije iz Vlade Srbije, koju predvoditi ministar pravde Nikola Selaković.

Nakon liturgije, u 11.00 časova, u porti hrama biće priređena "trpeza ljubavi", kao i prigodan kulturno-umjetnički program.

U 12.00 časova u zgradi Administrativne službe grada planirano je lomljenje slavskog kolača i potpisivanje povelje bratimljenja gradova Trebinja i Zrenjanina.

Nakon prazničnog večernjeg bogosluženje u 19.00 časova i svečane litije, u 21.30 časova na Trgu slobode građanima će se obratiti gradonačelnik Slavko Vučurević i gradonačelnici gradova pobratima, a potom će nastupiti zvijezde Granda, Darko Lazić i Aleksandra Bursać.